O piškotkih

Spletno mesto Eko hiša uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, in optimizacijo prikaza vsebin. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnega mesta in nato ob vsakem obisku, dokler ne kliknejo na gumb »V redu« ob obvestilu o piškotkih. Uporabnik lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni tako, da v brskalniku izbriše vse ali samo določene piškotke spletnega mesta Eko hiša.

 

Vtičniki družbenih omrežij praviloma shranjujejo piškotke, s katerimi identificirajo svoje uporabnike. V teh primerih ne gre za piškotke spletnega mesta Eko hiša, ampak piškotke spletnega mesta družbenega omrežja.

 

Vsebina posamičnega vtičnika je lahko prilagojena uporabniku, če je le-ta uporabnik dotičnega družbenega omrežja. Vsebino vtičnika prikaže družbeno omrežje, Eko hiša nima vpliva na vsebino niti vtičniku ne posreduje nobenih podatkov, na osnovi katerih bi vtičnik lahko identificiral uporabnika.


Spletno mesto Eko hiša ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.


O piškotkih


Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletno mesto naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika.


Uporabljeni piškotki

 

Vrsta Ime Namen Trajanje
sejni PHPSESSID omogočajo pravilno delovanje spletnih strani 1 leto
lastni lang jezik, v katerem se uporabniku prikaže spletna stran 1 leto
lastni cookies_enabled informacija, ali brskalnik uporablja piškotke 1 leto
lastni   ostali piškotki, ki omogočajo urejanje vsebine strani (samo za urednike strani) 1 letoUpravljanje piškotkov v brskalniku


Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.